Richard

Sinds 2010 ben ik werkzaam in de fitnessindustrie en is mijn interesse met het jaar groter geworden op het gebied van resultaat behalen. Door veel wetenschap te lezen, te oriënteren en uit te proberen begon ik door te krijgen hoe het behalen van doelen werkt en wat juist niet werkt. Sinds 2013 ben ik fanatiek gaan fitnessen en ben ik van een te licht gewicht aangekomen naar een gezond gewicht. 

Sinds mijn jeugd had ik al passie voor voetbal, hetgeen waarmee ik gestopt ben in 2019. Een groeiend bedrijf heeft mij doen besluiten te stoppen met voetbal. Toen ik begon aan mijn CIOS-traject in 2007 kwam ik er achter dat sport-specifiek en doelgericht bezig zijn mij steeds meer interesseerde. Daarom ben ik op het CIOS het profiel fitness gaan volgen waar ik fitnesstrainer A en B heb behaald, om vervolgens nog te specialiseren in Sport-specifieke Krachttrainer. Na het CIOS ben ik de HBO-opleiding Sport, Gezondheid & Management gaan doen in Groningen. Deze heb ik afgerond in 2015. 

De laatste jaren heb ik op verschillende werkgebieden actief mogen zijn, waardoor ik weet waar ik wel en niet energie van krijg. Personal Training en (online-)coaching is mijn passie, hier richt ik mij dan ook volledig op. Naast 1:1, met kleine groepen en/of sport-specifiek bezig te zijn, vind ik de combinatie met voeding en sporten het allermooist. Beide factoren moeten in balans zijn om resultaat te (willen) boeken.

Sinds oktober 2017 heb ik mijn eigen personal training studio mogen openen aan de Houtlaan in Drachten. In april 2020 hebben we de deuren geopend op onze nieuwe locatie aan de Martin Luther Kingsingel. Door de snelle groei is er een aantal maanden later, oktober 2020 wederom verhuist naar een Private Studio. Hier verwelkomt Hamstra-PT wekelijks meer dan 250 cliënten die werken aan de beste versie van zichzelf.

Inmiddels heb ik meer dan 750 mensen begeleid op het gebied van voeding en geef ik gemiddeld 40 uur per week personal- en smallgroup training. Wekelijks heb ik de sport-specifieke krachttraining van LDODK (korfbal op landelijk niveau) verzorgd van 2017 t/m 2022. Sinds het seizoen 2022/2023 ben ik naast de PT werkzaam als krachttrainer van SC Cambuur O16 en O18. Daarnaast blijf ik mijzelf ontwikkelen door cursussen te volgen, veel te blijven lezen en vooral veel praktijkervaring op te doen. Ook heb ik een cliënt begeleid naar een bikini fitness wedstrijd en een klant naar een powerlift wedstrijd.

Ik heb de touwtjes graag zelf in handen, ben perfectionistisch, gedreven en een tikkeltje eigenwijs als het gaat om doelen stellen en trainen. De eigenwijsheid is vooral uit te stralen in de passie die ik heb om mijn kennis over te brengen aan mijn klanten. Middels literatuuronderzoek en ervaring wil ik het maximale uit mijn klanten en mijzelf halen.

Laat mij je helpen en ga voor ”A NEW AND BETTER YOU.”

PROEFLES AANVRAGEN

Don’t worry! Wij helpen je! Zet nu de stap naar een fitter leven.